Naslovna Klubovi članice TOUR DE LUJZIJANA

TOUR DE LUJZIJANA

SD MILJOKAZ

od kssr
198 views

Ovogodišnji rekreativni biciklistički maraton, „Tour de Lujzijana“, održan je 29. kolovoza, u organizaciji Sportskog društva Miljokaz iz Karlovca, a pod generalnim sponzorstvom INTERSPORT Hrvatska. Dionica duga 88 km vozila se od Delnica do Karlovca, uz policijsku pratnju koja je brinula za sigurnost stotinjak sudionika iz svih krajeva zemlje. 

Nakon starta u Delnicama, uslijedio je uspon na Veliki Vodenjak, prolazak kroz Dedin i Skrad te kratko zaustavljanje u prvoj feed zoni u Brod Moravicama. Put dalje je vodio Lujzijanom kroz lokalna naselja, do Hajdina pa Severina na Kupi, u sklopu kojega se nalazila druga feed zona. Nakon prolaska kroz Rim, Bosance i Vukovu Goricu do Netretića, svi sudionici su, usprkos nepovoljnim vremenskim uvjetima, uspješno stigli na cilj u Karlovcu. 

Osim vrijednih start paketa i osvježenja u feed zonama u obliku vode, voća i energetskih pločica, sudionicima je osiguran ručak, kao i sudjelovanje u tradicionalnoj tomboli. Bogat nagradni fond, te podršku organizatorima osigurali su sponzori EnimSport.hr, FALKE Ergonomic Sport System, VITA, Obrt Cinac, Pivovara Medvedgrad, Heineken Hrvatska, Miki Maus, turističke zajednice Delnice i Brod Moravice. Predsjednik Društva, Igor Marić, zahvalio se svim sudionicima, sponzorima i organizatorima čijim je zajedničkim naporom i suradnjom ponovljen prošlogodišnji uspjeh Lujzijane, te pozvao sve zaljubljenike u rekreativni biciklizam da se pridruže idućom prilikom.

Sastavila: Ivana Kolić, SD MILJOKAZ

Možda vas zanima i ovo